пятница, 7 июня 2013 г.

Модуль№№ 7-8. Рефлексія

Модуль№7
Як можна ефективно використовувати інформаційно-комунікаційні технології для підтримки та оцінювання процесу навчання учнів?
Учні створюють роботи, які вимагають використання навичок 21 століття та відображають глибину засвоєння навчального матеріалу. У цьому модулі я  спланувала шляхи використання Інтернету на уроках, щоб допомогти учням подолати труднощі при переході від звичної для них ролі при традиційному навчанні до інших ролей при навчанні за методом проектів.  Також спланувала та створила  приклад учнівської роботи: презентацію. Цей приклад  спрямований на досягнення навчальних цілей, які внесені до Плану вивчення теми. Я оцінила приклад учнівської роботи за відповідними критеріями.

Модуль№8 
Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме…
У класах, які навчаються за традиційною системою, учні очікують, що вчитель сам буде оцінювати всю їх діяльність. У класах, які навчаються за системою, в якій учні знаходяться в центрі навчання, вони активно залучаються до процесу оцінювання. Така їхня нова роль може бути незвичною і непростою для учнів, а також вона може виявитись складною і для деяких учителів.
Із впровадженням системи оцінювання, яка будується навколо навчальних потреб учнів, вони стають більш задіяними у всі процеси оцінювання. Дослідження чітко вказують на позитивний ефект від впровадження системи оцінювання, яка орієнтована на учнів. Вона поліпшує якість навчання. Учням потрібно допомогти формувати в собі нові навички й надати їм можливість попрактикуватися в них.

Комментариев нет:

Отправить комментарий